Ja de zomer komt er weer aan! Tijd om lekker de koffers of je weekendtas te pakken en er lekker op uit te gaan. Maar welke weekendtas of schoudertas is er helemaal in aankomende zomer?

Terug van weggeweest: de heuptas

Ze zijn er voor mannen en voor vrouwen: de heuptas. Was het een paar jaar geleden suf om met een heuptasje om je middel te lopen, is het nu super trendy. En met de prachtige uitvoeringen die je tegenwoordig kan kopen, is het ook nog eens een supermooi. Zo zijn er voor dames prachtige lichte tinten te vinden. Ook zijn de tasjes ronder van vorm in vergelijking met vroeger. Voor mannen zijn de heuptassen robuust van kleur en vorm. Zo hebben ze een echte mannelijke uitstraling gekregen. En dankzij de mooi details mag het tasje gezien worden. Draag het dus opvallend boven je kleding of jas.

Vlechtwerk

Niets zegt meer ‘strandtijd’ dan een gevlochten tas. De klassieke strandtas werd gevlochten met touw. Nu zien we vooral een vlechtwerk van luxe leer en suède. Het vlechtwerk is uitgevoerd in verschillende kleuren. De gevlochten tassentrend is voornamelijk te zien in de collectie damestassen. Er zijn grote en kleine tassen met vlechtwerk te vinden.

Vierkant de beste

Het heeft een beetje een retro-uitstraling, deze vierkante en rechthoekige tassen met draagband. Maar dat maakt ze nu juist zo ontzettend leuk. De boxbag, zoals deze tassentrend liefkozend wordt genoemd, is een doosje dat je als tasje gebruikt. Er past niet heel veel in, daarom is het een ideaal tasje voor een avondje uit. De boxbags zijn ook echte damestassen.

Trends voor mannen

Natuurlijk zijn er ook tassentrends voor mannen. Naast het heuptasje zien we voor de heren vooral sportieve en trendy rugzakken voorbij komen. Uitgevoerd in luxe materialen en heel veel geheime vakjes kan de moderne man de urban jungle trotseren. De rugzakken zijn ideaal voor een dagje uit, het werk, studie en de vakantie.