Communicatieadvies

Metcetera ondersteunt u van advies tot uitvoering. We adviseren over diverse aspecten van communicatie. De adviezen zijn gebaseerd op een scherpe analyse van de problematiek en leiden tot een doeltreffende aanpak. Naast adviezen kunnen wij tevens de uitvoering voor u verzorgen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld zorg dragen voor uw huisstijl, website, brochure, public relations, persbericht of advertentiecampagne.

 

Visuele communicatie

Wat mensen van u zien, bepaalt voor een groot deel hoe ze over u denken.
Daarom is het van belang dat uw communicatiemiddelen visueel goed in elkaar zitten.
Voor alle aspecten van visuele communicatie kunt u bij Metcetera terecht.
In overleg met u maakt Metcetera een passend communicatiemiddel, rekening houdend met uw wensen en ideeën.

 

Teksten schrijven

Verschillende communicatiemiddelen eisen verschillende manieren van schrijven.
Metcetera  is zich daarvan bewust en schrijft teksten aangepast aan het middel.
In overleg met u schrijft Metcetera teksten die de boodschap haar doel laat bereiken.
Ook voor het herschrijven van teksten stelt Metcetera zich beschikbaar.

Iedereen kan schrijven? Wij vinden van niet. Tekstschrijven is een vak apart. Bij Metcetera werken journalisten die dat vak verstaan. Zo krijgt u de tekst die past bij uw medium, bij de lezer en -niet onbelangrijk- bij uw eigen organisatie. Want tekst is een wezenlijk onderdeel van uw communicatie en bepaalt mede de uitstraling van uw bedrijf of instelling. Vaak coördineren we ook vormgeving en drukwerk van uw producten: van nieuwsbrief tot corporate brochure, van (vak)tijdschrift tot webteksten. Onze tekstschrijvers zijn van alle markten thuis. Zelfs voor een lied of een filmscenario draaien zij hun (schrijf-)hand niet om..

 

Public Relations

U streeft naar zoveel mogelijke positieve aandacht voor uw merk en/of diensten. Maar hoe worden de juiste personen bereikt voor een goed resultaat? Wij helpen u hierbij door de inzet van Public Relations. Hiermee kunnen wij wederzijds begrip tussen uw organisatie en uw publieksgroepen bewerkstelligen. Daarnaast heeft PR ook een signaalfunctie om trends en issues uit de omgeving op te merken. Wij staan klaar om deze trends en issues op te merken, ze te benoemen en u te helpen er op een goede manier mee om te gaan.

 

 

 

Communicatiemanagement

’Ontzorgen’. Het is een modieus woord maar het dekt de lading: wij nemen graag uw zorgen over. Om daarna zelf te zorgen voor het hele projectmanagement, de uitvoering van een communicatieplan of het uitwerken en toepassen van een communicatiemiddel. Afhankelijk van uw wensen staan wij klaar om alle management en uitvoerende taken over te nemen, om het gekozen traject van A tot Z in de praktijk te realiseren. Of het nu gaat om een nieuwe website of de organisatie van een compleet evenement, wij laten uw zorgen met plezier de onze worden.

Online communicatie is veel meer dan zorgen voor een leuke website. Typ de naam van uw organisatie maar eens in op Google, en ontdek hoe vaak u genoemd wordt. Dan kun je je afvragen: hoe wil je gevonden worden? Hoe is je aanwezigheid op het wereldwijde web? Hoe reageer je op berichten die op andere sites gezet worden? Welke online-mogelijkheden laat je nog onbenut?
Metcetera  heeft alle kennis in huis om organisaties te begeleiden bij hun online-communicatie. Denk daarbij aan de invulling en vormgeving van een effectieve website, die aansluit bij de doelgroep. Aan adviezen over omgaan met positieve en minder positieve kanten van internet. Aan elektronische nieuwsbrieven en zoekmachine-optimalisatie. Wij halen het maximale uit uw online-mogelijkheden.

 

Waar mensen werken wordt gecommuniceerd

  • Communicatie basics
  • Hoe om te gaan met conflicten?
  • Onderhandelen
  • Onderzoeken van de win/win situatie
  • Wat zijn de  ‘dirty tricks’ en hoe ga ik er mee om?

Al deze punten worden besproken in de Training communiceren en onderhandelen bij Optio