Wanneer je voor zakelijk gebruik een busje of personenauto nodig hebt, dan heb je de keuze om zakelijk te leasen of zakelijk te huren. Maar wanneer kun je nu beter kiezen voor huren en wanneer kun je nu beter kiezen voor leasen? In deze blog proberen we je wat meer informatie te kunnen geven zodat je als ondernemer, manager of verantwoordelijke de juiste keuze kunt maken. Mocht je overigens zelf nog suggesties hebben als advies, schroom dan niet om ons een bericht te sturen zodat we de informatie in deze blog kunnen blijven uitbreiden en actueel kunnen houden.

Zakelijk huren

Als je maar voor een korte periode een voertuig nodig hebt, dan kan het handig en voordeliger zijn om te huren. Als je bijvoorbeeld gaat verhuizen van het ene pand naar het andere pand, dan heb je een verhuisbusje nodig. Het is dan natuurlijk niet nodig dat je deze gaat leasen aangezien je niet zo heel vaak zult gaan verhuizen! Je kunt bijvoorbeeld een goedkoop busje huren bij Bert Jonk.

Eigenlijk is dit een perfecte vuistregel en rode draad bij het maken van een keuze tussen leasen of huren: is het voor korte tijd, dan kun je vaak beter huren- is het voor langere tijd, dan kun je vaak beter leasen. 

Zakelijk leasen

Als je vaak op de weg bent en je moet regelmatig van locatie naar locatie, en dat op dagelijkse basis, dan kan het vaak handig zijn om te overwegen om zakelijk te gaan leasen. Je kunt allerlei soorten personenauto’s en -busjes leasen voor scherpe tarieven wanneer je dit op kosten van de zaak doet. Er zijn daarom ook een heleboel aanbieders voor zakelijk leasen. Doe daarom vooraf goed onderzoek naar of de partij die je in gedachten hebt, wel de beste tarieven en de beste voorwaarden biedt.