Wanneer u zich ook maar ergens ter wereld laat kennen als Nederlander, zal men vragend kijken. Geeft u echter aan dat u uit Amsterdam komt, dan kunt u direct een reactie verwachten. Menig buitenlander kent Amsterdam om de plek waar weed zomaar in de winkel te verkrijgen is. De zogeheten coffeeshops! Maar welke coffeeshops in Amsterdam staan nu echt bekend? Nationaal en internationaal zijn er in ieder geval drie coffeeshops in Amsterdam die met vlag en wimpel boven de rest uitsteken.

Coffeeshop Amsterdam: The Bulldog Amsterdam voor gezelligheid en ambiance

The Bulldog is een coffeeshop in Amsterdam met de meeste internationale bekendheid. The Bulldog is centraal gelegen op het Leidse Plein. The Bulldog heeft een uniek concept dat geen enkele andere coffeeshop in Nederland kent: er kan geblowd worden terwijl er ook alcohol wordt geschonken. De weed wordt gehaald in een apart gedeelte, en in het “chill gedeelte” kunt u de weed roken onder het genot van een lekker drankje. Een unieke en bekende coffeeshop in Amsterdam dus!

Coffeeshop Amsterdam: Boerejongens voor heerlijke weed van zeer hoge kwaliteit

Boerejongens is een coffeeshop in Amsterdam die vooral de laatste jaren veel bekendheid heeft gekregen. Boerejongens staat bekend om de coffeeshop met de beste wiet. In Boerejongens treft u een arsenaal aan wietsoorten aan. Alle soorten zijn verfijnd en met zorg gekweekt. U kunt rekenen op een heerlijke “high” wanneer u weed koopt en rook van Boerejongens.

Coffeeshop Papillon Amsterdam: klein maar gezellig

Papillon is een coffeeshop in Amsterdam die gelegen is in de vroegere volksbuurt Jordaan. Deze coffeeshop ligt vlak buiten het centrum en heeft een gezellige uitstraling. U kunt er kiezen uit enorm veel wietsoorten en genieten van een heerlijke kop koffie. Papillon is een coffeeshop waar veel locals komen. Dat neemt niet weg dat de coffeeshop ook voor toeristen aantrekkelijk is.