Om de juiste vloer uit te kiezen voor je bedrijf, is het belangrijk dat je eerst weet wat je in een vloer zoekt. Is het belangrijk dat het een gemakkelijke vloer is die niet veel onderhoud nodig heeft? Wat moet de vloer uitstralen? 

Gietvloer soorten

De gietvloer van G-vloeren.nl is duurzaam, gemakkelijk in onderhoud en hygiënisch. Gietvloeren hebben geen naden, groeven of scheuren waardoor vuil zich nergens kan verstoppen. Ook zijn gietvloeren waterdicht en goed te combineren met vloerverwarming. De meest gekende gietvloeren zijn de epoxy en de polyurethaan gietvloer.

De epoxy gietvloer is een stevige en harde vloer. De vloer is goed bestand tegen chemicaliën, zuren en andere bijtende stoffen. Daarom wordt de epoxy gietvloer vaak gekozen voor in ziekenhuizen, tandartspraktijken, slagers en industriële omgevingen. Een nadeel aan de epoxy vloer is dat hij snel kan verkleuren. 

In dezelfde omgevingen waar er voor een epoxy vloer wordt gekozen, wordt de keuze voor een troffelvloer ook vaak gemaakt. Troffelvloeren bestaan uit kleine korrels die verbonden zijn door epoxyhars. Dit maakt de vloer nog steviger dan de epoxy vloer en de vloer is goed bestand tegen slijtage. 

De polyurethaan gietvloer is een zachte en elastische gietvloer. De keuze voor deze vloer wordt vooral in kantoren en woningen gemaakt. Na verloop van tijd is het mogelijk dat je op deze vloer een scheur kan zien. Ook is deze vloer gevoeliger voor lichte strepen. Dit kun je oplossen door op de vloer terug een nieuwe laag van de polyurethaan vloer aan te brengen.

Onderhoud

Gietvloeren zijn zeer gemakkelijke vloeren waar je zo goed als geen onderhoud aan hebt. De vloer houdt niet veel stof vast en is zo gepoetst. Het is een vloer die er lang mee gaat en mooi blijft.