Er moeten flink wat keuzes gemaakt worden bij de aanschaf en de inrichting van het bedrijfspand. Hoe wilt u de ruimtes indelen? Waar moeten werkplekken komen te staan en, minstens zo belangrijk, voor welke vloer kiest u? 

De overwegingen

Voordat u een keuze maakt is het belangrijk om in kaart te brengen welke eigenschappen voor u belangrijk zijn. Hecht u veel waarde aan design, heeft u liever een vloer die eenvoudig schoon te houden is of zijn er misschien aanvullende eisen in uw branche? Zet het allemaal op papier en ga online op zoek naar de vloer die aan deze eisen kan voldoen.

Verschillende opties

U zult snel merken dat er veel verschillende opties zijn voor een vloer. Veel bedrijven hebben nog een klassieke tapijtvloer. Anderen zijn inmiddels over op een houten vloer. Hierin heeft u nog de keuze tussen parket en laminaat. Een derde optie is de plastic vloer: vinyl of pvc.  Wanneer u fan bent van een stenen vloer kunt u kiezen voor keramisch parket of tegels. En voor een echt modern kantoorpand kunt u tegenwoordig niet meer om de gietvloer heen.

Zet de verschillende vloeren die u wat lijken onder elkaar en vergelijk in hoeverre ze voldoen aan de eisen die u eerder op papier heeft gezet. Misschien vindt u tijdens uw online onderzoek nog wel enkele eigenschappen waar u niet aan gedacht had. Voeg deze toe aan het overzicht.

Het prijskaartje

En dan tot slot een vervelend, maar erg belangrijk onderdeel. De prijs voor uw nieuwe vloer. Er zijn een aantal overduidelijke goedkope opties. De laminaatvloer en de vinylvloer zijn vaak voordelig. Dit komt ook terug in de kwaliteit van de vloer. Verwacht u dus veel activiteit in uw bedrijfspand? Ga dan niet voor de voordeligste optie. De duurste optie is in de basis waarschijnlijk de gietvloer. Veel mensen vergissen zich echter in het prijsvoordeel bij grotere projecten. Wanneer u een groot oppervlakte laat gieten, dan dalen de kosten per vierkante meter aanzienlijk. Vraag dus altijd meerdere offertes aan voor de vloer van uw keuze en bekijk het prijskaartje rustig.