Met factoring draagt een onderneming de facturatie en het debiteurenrisico over aan een bedrijf dat gespecialiseerd is in factoring. De onderneming betaalt een vergoeding aan de factoringmaatschappij en in ruil daarvoor ontvangen ze direct het geld van de facturen. Dit principe biedt bedrijven verschillende voordelen. In deze blog vertellen we je er meer over.

Direct kapitaal

Het grootste voordeel van factoring is dat je direct kapitaal hebt als onderneming. De factoringmaatschappij neemt de facturering over en betaalt het geld van de facturen vaak direct of binnen zeer korte tijd. Veel factoringmaatschappijen hanteren hierbij een termijn van 24 uur waarbinnen je het geld op je rekening hebt. Naast het direct uitbetalen van de factuur zorgt de factoringmaatschappij ook voor verzekering van de factuur, waardoor je verzekerd bent tegen een eventueel faillissement van klanten.

Bespaart tijd en energie

Naast het voordeel dat je direct kapitaal op je rekening hebt met factoring, bespaart het ook veel tijd en energie. De factoringmaatschappij neemt de facturering en het debiteurenrisico van je over, waardoor je niet meer om hoeft te kijken naar de facturen. Als ondernemer is het op deze manier mogelijk om je volledig te focussen op de bedrijfsvoering en het verdienen van geld.

Online, simpel en flexibel te regelen

Er is in Nederland een factoringmaatschappij die dit alles online regelt. Via een speciaal ontwikkeld platform kun je online communiceren, debiteuren aanmelden, facturen uploaden en afrekennota’s bekijken. Dit maakt het zeer simpel, eenvoudig en overzichtelijk om alles op het gebied van factoring te regelen. Deze factoringmaatschappij genaamd Finqle is ook zeer flexibel, want ze stellen geen eisen aan omzet, factuurwaarde en bedrijfsgrootte. Zo is factoring niet alleen interessant voor grote ondernemingen, maar ook voor Mkb’ers en ZZP’ers.