Wanneer u op zoek bent naar een pallet, merkt u al snel dat er vele soorten en maten bestaan. De bekendste en meest gebruikte pallet is de Europallet. In dit blog leest u waarom dit zo is en wat de grootste voordelen zijn van Europallets.

     Geen tijd om te lezen? Bekijk de belangrijkste voordelen van Europallets.

–          Voorzien van een EPAL-keurmerk

–          Standaardafmeting van 80 x 120 cm

–          Hoge kwaliteit Midden-Europees vurenhout

–          Draagkracht van 1.500 kg

–          Geschikt voor vervoer met een pompwagen

–          Nieuwe en gebruikte Europallets

–          ISPM-15 normering: export binnen en buiten Europa

Wat is een Europallet?

Europallets zijn in Europa de meest gebruikte pallets en worden veelal ingezet voor het vervoeren van goederen of voor het opslaan van producten. Alle Europallets hebben een EPAL-keurmerk en voldoen zo aan de normen van de European Pallet Association (EPAL). Het keurmerk is in het leven geroepen om een pallet met een bepaald formaat en kwaliteit tot een standaard pallet te benoemen. Een pallet krijgt pas de stempel ‘Europallet’ wanneer deze voldoet aan strenge eisen. Europallets hebben een afmeting van 80 bij 120 centimeter en vier open zijden. Zo zijn ze gemakkelijk te vervoeren met een pompwagen. De pallets hebben een draagkracht van 1.500 kg en zijn gemaakt van hoge kwaliteit Midden-Europees vurenhout.

Nieuwe en gebruikte Europallets

Doordat Europallets aan strenge eisen voldoen, zijn zij uiterst geschikt voor een tweede gebruik. Bij Palletplaza vindt u naast nieuwe Europallets een groot assortiment gebruikte Europallets. De gebruikte Europallets zijn verkrijgbaar in een A- en B-kwaliteit. Met gebruikte Europallets betaalt u een zeer scherpe prijs, maar levert u niet in op kwaliteit. De pallets worden ingekocht vanuit Europa en bij binnenkomst gecontroleerd. Indien nodig worden de pallets gerepareerd. Na controle krijgen de Europallets een A- of B-kwaliteitstempel. Gebruikte Europallets van A-kwaliteit zijn vaak slechts enkele keren gebruikt en verkeren in zeer goede staat. De pallets zijn nauwelijks te onderscheiden van nieuwe pallets. Gebruikte Europallets van B-kwaliteit bevatten lichte gebruikssporen. Zo is het hout vaak licht verkleurd door eerder gebruik.

Export binnen en buiten Europa

Europallets zijn geschikt voor export binnen en buiten Europa dankzij de ISPM-15 normering. Zo ondergaan alle Europallets een ISPM-15 behandeling, ook wel een Heat Treatment (HT) behandeling. Door middel van hitte worden alle aanwezige organismen in het hout gedood. Organismen kunnen op deze manier niet van het ene naar het andere land verspreid worden. Bij de aanschaf van een Europallet bent u er dus van verzekerd dat u goederen kunt exporteren in binnen- en buitenland.