Binnen uw onderneming is taal van groot belang. Want zonder dat u er stil bij staat, communiceert u dagelijks via een tal van verschillende wegen met uw collega’s en klanten. Denk hierbij aan e-mail, telefoon en tekstberichten via de telefoon. Maar ook zal u af en toe een pitch moeten houden om een nieuwe klant binnen te halen. Op alle genoemde momenten bent u het visitekaartje van het bedrijf. Zorg daarom dat u ook voldoende tijd en energie steekt in correct taalgebruik.

Foutloos en begrijpelijk

Dat de teksten op uw website, e-mails en verdere communicatie naar de klant toe geen spelfouten en andere grammaticale missers moet bevatten, moge duidelijk zijn. Wanneer een tekst voor een groot gedeelte allerlei taalfouten bevat, maakt u slechte reclame voor uw bedrijf. Maar zorg daarnaast ook dat alle tekst begrijpelijk is. Vaak hebben we de neiging om vakjargon te gebruiken. Dat is niet verkeerd, maar zorg wel dat de tekst leesbaar en te begrijpen is voor een brede doelgroep. In dit geval kunt u bijvoorbeeld een klein kader toevoegen waarin u de begrippen uitlegt. Wanneer het gaat om slechts één term, kunt u dit in de lopende tekst doen.

Hanteer dezelfde schrijfwijze

Wanneer een klant te maken krijgt met verschillende personen tijdens het afronden van een opdracht, is het wel belangrijk dat iedereen binnen uw onderneming schrijft in dezelfde stijl. Om te voorkomen dat u straks te maken krijgt met teksten in allerlei verschillende stijlen, kunt u een stijlboek maken. Hierin legt u vast hoe bijvoorbeeld geldbedragen worden geschreven en legt u de belangrijkste taalregels uit.

Focus op andere talen

Voor uw onderneming is het niet alleen belangrijk dat uw team correct in het Nederlands kan communiceren, maar ook de Engelse taal wordt steeds belangrijker. Zeker als u ook klanten heeft buiten de grenzen.  In dit geval is het mogelijk om een cursus zakelijk Engels te volgen. Tijdens deze cursus leert u niet alleen correct Engels schrijven, maar krijgt u ook training voor in het openbaar spreken in deze taal. Op deze manier traint u alle vaardigheden.