Een merknaam registratie staat steeds meer bekend als een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering. Startup´s zijn echter niet altijd op de hoogte dat het belangrijk is om de registratie te laten doen om zo juridisch beschermd zijn tegen concurrenten die willen profiteren van de producten en diensten die jij op de markt brengt, zodat ze geen ontwikkelingskosten hoeven te betalen. We nemen in deze tekst met je door wat de verschillende voordelen zijn van de registratie van je merknaam.

Voordelen merknaamregistratie

Wanneer je producten en diensten op de markt brengt, dan zijn ze vogelvrij wanneer je ze niet beschermd hebt. Dit houdt in dat concurrenten gewoon het merk na kunnen maken wanneer je het niet goed beschermd hebt. Er vallen een aantal zaken onder het intellectuele eigendomsrecht, zo kun jij een product of dienst beschermen. Bedenkt dus een merknaam en doe de registratie, ook het aanvragen van een patent waarin je een technische uitvinding beschrijft of het laten registreren van het auteursrecht op bijvoorbeeld een boek, zijn manieren om je intellectueel eigendom te beschermen. 

Hoe zit het met een registratie?

Het is gemakkelijk om een merknaam registratie te laten doen online voor een bepaald gebied, bijvoorbeeld Nederland, Benelux, Europa of voor heel de wereld. In deze gebieden ben je dan beschermd tegen kwaadwillenden concurrenten die willen profiteren van jouw harde werk. We raden je aan om eens contact op te nemen met merkenspot.nl. Zij kunnen je van alles vertellen over de het laten registreren van je merknaam voor producten en diensten. 

Conclusie

Het is erg belangrijk dat je juridisch goed beschermd bent als je de markt op gaat. Gelukkig zijn er partijen waar je bij terecht kunt om de verschillende zaken te laten registreren. 

Op onze blogsite willen we graag op de hoogte houden van de dingen die spelen bij het opstarten van het bedrijf of bij het voeren van een bedrijf dat al langer bestaat. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte.