Het proces van orderpicking, waarbij producten uit het magazijn worden verzameld om aan klantbestellingen te voldoen, is een kernactiviteit die efficiëntie en nauwkeurigheid vereist. Magazijnstellingen spelen hierbij een cruciale rol, en in deze blog gaan we dieper in op hoe ze de efficiëntie kunnen verbeteren en fouten kunnen verminderen.

Efficiëntieverbetering door optimalisatie van magazijnstellingen

Een goed ontworpen magazijnstelling is als een goed georganiseerde bibliotheek; het maakt het gemakkelijk om snel en nauwkeurig te vinden wat je nodig hebt. Door het gebruik van slimme indelingen zoals zonepicking of wavepicking kunnen magazijnstellingen van Stellingstunt.nl de efficiëntie van het orderpicking proces aanzienlijk verbeteren.

Deel het magazijn op in verschillende zones 

Zonepicking verdeelt het magazijn in verschillende zones, waarbij elk team verantwoordelijk is voor een specifieke zone. Dit minimaliseert de loopafstanden en verhoogt de snelheid waarmee orders worden verzameld. Wavepicking gaat nog een stap verder door het combineren van orders met vergelijkbare producten, waardoor pickers meerdere orders tegelijk kunnen verwerken.

Door gebruik te maken van deze strategieën kunnen bedrijven de doorlooptijd verkorten, de productiviteit verhogen en de kosten verlagen, allemaal dankzij slimme magazijnstellingen.

Fouten verminderen door verbeterde organisatie 

Fouten in het orderpicking proces kunnen leiden tot ontevreden klanten en verlies van vertrouwen. Magazijnstellingen kunnen echter een belangrijke rol spelen bij het verminderen van fouten door een verbeterde organisatie en duidelijke identificatie van producten.

Door producten logisch en consistent te organiseren in de magazijnstellingen, kunnen pickers gemakkelijker vinden wat ze nodig hebben en minder geneigd zijn om fouten te maken. Het gebruik van barcode- of RFID-technologie in combinatie met magazijnstellingen kan ook helpen om de nauwkeurigheid te verhogen door real-time tracking van voorraadniveaus en orderstatussen mogelijk te maken.

Bovendien kunnen magazijnstellingen worden aangepast aan de specifieke behoeften van verschillende producten, zoals het gebruik van rekken met verschillende hoogtes voor grote en kleine items, waardoor de kans op fouten verder wordt verminderd.

Verkort de doorlooptijd en verhoog de productiviteit

Het optimaliseren van magazijnstellingen is een cruciale stap om de efficiëntie van het orderpicking proces te verbeteren en fouten te verminderen. Door slimme strategieën zoals zonepicking en wavepicking te gebruiken, kunnen bedrijven de doorlooptijd verkorten en de productiviteit verhogen. Tegelijkertijd helpt een verbeterde organisatie van producten in magazijnstellingen om fouten te verminderen en klanttevredenheid te vergroten.

Investeren in hoogwaardige magazijnstellingen is dus ook een investering in de toekomstige groei en succes van een bedrijf, omdat het de sleutel is tot een efficiënter en nauwkeuriger orderpicking proces.