Bij het betegelen van vloeren en wanden is het belangrijk om niet alleen te zorgen voor mooie tegels, maar ook voor sterke voegen. Voegen zorgt er namelijk voor dat tegels goed op hun plek blijven liggen en dat er geen vuil en water achter de tegels terecht kan komen. Tegels zonder voegen stort op den duur in als een kaartenhuis. Oftewel, het is zo’n beetje het belangrijkste onderdeel wanneer je tegels gaat leggen. Hiervoor heb je wel goede voegmiddelen nodig, zoals de Epoxy voegmiddel. In deze blog vertellen we je graag meer over de toegevoegde waarde van Epoxy voegmiddelen.

Wat is een Epoxy voegmiddel?

Epoxy voegmiddel is een speciaal type voegmiddel dat bestaat uit twee componenten: een epoxyhars en een verharder. Wanneer deze twee componenten worden gemengd, ontstaat er een chemische reactie die zorgt voor een sterke voegverbinding. Epoxy voegmiddel is in meerdere kleuren te verkrijgen, zodat je de voegen mooi kan laten meekleuren met de tegels zelf. Je kunt dit dan ook gebruiken bij keramische tegels, glas mozaïek, natuursteen en porseleinen tegels.

Eigenschappen en voordelen

We raden natuurlijk niet voor niets Epoxy voegmiddel aan. Het spul bevat namelijk meerdere eigenschappen en voordelen. We zetten ze dan ook even op een rijtje:

  • Uitzonderlijk sterk: Epoxy voegmiddel staat bekend om zijn sterkte. De voegen gaan uitzonderlijk lang mee, bevatten een stevige voegverbinding en zijn bestand tegen zware belastingen.
  • Waterbestendig: Epoxy voegmiddel is volledig waterbestendig, waardoor het ideaal is voor toepassingen in vochtige ruimtes, zoals badkamers, keukens en zelfs zwembaden.
  • Bestand tegen vlekken: Het middel is sterk en vooral ook heel hard, wat er voor zorgt dat er dus geen vlekken kunnen ontstaan. Het morsen van vloeistoffen en reinigingsmiddelen kan niet intrekken en veeg je zo weer van het oppervlak weg. Ook hebben zonlicht en schoonmaakmiddelen verder geen invloed op de verkleuring van de voegen. De voegen gaan lang mee verkleuren niet.
  • Krimpvrij: Epoxy voegmiddel heeft een minimale krimp tijdens het uitharden, waardoor het risico op loslatende of barstende voegen wordt voorkomen.

Conclusie

Zoals je leest is Epoxy voegmiddel ideaal voor het vullen van je voegen wanneer je wilt gaan betegelen. Wil je dit middel graag in huis halen? Dat kan, kijk op kittenenlijmen.nl en lees de beschrijving goed voor gebruik.