Als je geld in een pakket naar je familie of vrienden in het buitenland wilt sturen, kun je er misschien beter twee keer over nadenken. Hoewel een mooie doos met een kaart en wat contant geld erin een grote verrassing zou zijn voor de ontvanger, moeten we je adviseren om geen geld in pakketten te versturen. Hier is waarom.

Het versturen van geld in een pakket is verboden

Logistieke bedrijven hebben zeer duidelijke regels over wat ze wel en niet kunnen verschepen. Meestal vind je de lijst van verboden, beperkte en niet-aanbevolen items op hun websites.

Geld (wettig betaalmiddel – bankbiljetten, bankbiljetten, valuta, munten) en reischeques worden beschouwd als verboden voor vervoer. Daarom is het naast loten, edelstenen, edelmetalen en stenen ook niet toegestaan om geld te versturen in een pakket. Indien een koeriersbedrijf een pakket met een verboden item ontvangt, wordt de zending geweigerd, in beslag genomen of vernietigd.

Hoe kun je dan wel geld naar het buitenland sturen?

Als je geld wilt sturen naar een familielid of een vriend(in) die geen bankrekening heeft of er geen toegang toe heeft, heb je andere mogelijkheden.

Geld per post

In sommige landen kun je nationaal geld per post versturen. Wij raden je aan om bij je lokale postkantoor te controleren of deze postdienst in jouw land beschikbaar is.

Geld versturen met een geldovermakingsdienst

Een geldovermakingsdienst is waarschijnlijk de veiligste en snelste manier om geld over de hele wereld te versturen. Diensten zoals Western Union of MoneyGram, om er maar twee te noemen, bieden de mogelijkheid om binnen enkele minuten geld te versturen.

Pakket versturen met pakketdienst

Als je van plan bent om artikelen met een pakketdienst te versturen, kun je altijd de algemene voorwaarden controleren en zien welke artikelen niet via het platform mogen worden verzonden en in het geval je niet zeker weet of je artikelen kunnen worden verzonden, kun je altijd contact opnemen met de klantenservice, die je graag zal helpen met alle informatie die je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je pakket niet in beslag wordt genomen.