Bij iclicks helpen ze je graag verder met de optimalisatie van je website. Dit is een belangrijk aspect van de hedendaagse bedrijfsvoering geworden. We hebben in de coronacrisis kunnen zien hoe belangrijk de website voor ondernemers kan zijn. Toen mensen alleen nog maar binnen mochten zitten en fysieke winkels gesloten waren, konden ondernemers die online actief waren hun handel voortzetten, hetzij in een wat aparte vorm. Wil jij ook profiteren van en geoptimaliseerde website? Neem dan de tips in deze blog snel met onze door.

Het belang van goede SEO 

De afkorting SEO staat voor search engine optimization. Hierbij gaat het erom dat websites zo geoptimaliseerd worden dat Google ze makkelijk kan vinden. Een online marketing bureau kan voor jou een website maken die van A tot Z helemaal Google-proof is. Dit laatste houdt in, dat de verschillende regels die Google stelt aan de website en content daarop geïmplementeerd worden. Dit is echt vakwerk en kost bijzonder veel tijd, daarom raden we je aan om vooral deze taken uit te besteden aan experts. 

Hoger komen is meer winst

Het hele idee van de optimalisatie van de website is natuurlijk dat klanten makkelijker jouw website kunnen vinden, ze overtuigd zijn van de kwaliteit van je bedrijf, bijvoorbeeld omdat je website er zo goed uitziet, zodat ze eerder tot een aankoop via jouw website overgaan. 

Hoger komen in de zoekresultaten van Google is meestal voor klanten een indicatie dat je bedrijf een zekere authenticiteit heeft een zodoende te vertrouwen is. Online een aankoop doen hangt toch heel vaak samen met de vraag of een online partij te vertrouwen is of niet. Het internet is nu eenmaal afstandelijker dan fysiek een winkel binnenstappen.

Je ziet dat bedrijven, bijvoorbeeld online webshops, veel doen om de online presence persoonlijk te maken. Dit doen ze bijvoorbeeld door videos op te nemen waarin verkopers producten presenteren, denk bijvoorbeeld aan technische producten, blog worden er geschreven over verschillende diensten. Ook een chatservice met klanten op de website en een goede telefonische klantenservice zijn erg belangrijk.