Een van de opvolgers van de iPhone 7 (S) is de iPhone 8. Deze smartphone werd tegelijk met de 8 Plus en de iPhone X gelanceerd als goedkoper alternatief. Hij lijkt qua uiterlijk erg op zijn voorganger maar heeft een aantal verbeteringen gekregen. Inmiddels is dit model alweer een tijdje uit en is het mogelijk om een zogenaamde refurbished iPhone 8 te kopen. Een tweedehands toestel, maar dan geheel gecontroleerd op mankementen. Defecte onderdelen zijn vervangen, gegevens van de vorige gebruiker zijn verwijderd en de software is waar nodig geüpdatet. Een nieuwe iPhone 8 in de goedkoopste vorm kost rond de € 800,-, een refurbished iPhone 8 is aanmerkelijk goedkoper. Met dezelfde garantie als een nieuw toestel. Waarom een (refurbished) iPhone 8? Dat gaan we je eens haarfijn uitleggen.

De iPhone 8 is van glas

Hoewel hij dus lijkt op zijn voorganger is deze iPhone bijna helemaal van gehard glas, met een aluminium rand in dezelfde kleur. Dat ziet er een stuk luxer uit. Ook deze iPhone is net als nummer 7 stof- en waterdicht. Door het glas is het mogelijk je toestel draadloos op te laden met een apart verkrijgbare oplader, in de vorm van een mat waar je eenvoudig je toestel op legt. Op zich handig, maar draadloos opladen gaat wel een stuk langzamer dan met een gewone oplader. De iPhone 8 komt in twee verschillende schermformaten; 4,7 of 5,5 inch. Het scherm maakt gebruik van True Tone, dat continue het omgevingslicht peilt en de weergave daarop afstemt, zodat je altijd het beste beeld hebt vanuit elke hoek.

Sneller en beter

Je kunt kiezen tussen een intern geheugen van 64 GB of 256GB (dat helaas niet uit te breiden is met een geheugenkaart). Het toestel is weer sneller dan zijn voorganger, wel zo’n 30%. Ook de camera is verbeterd met nog meer licht opvang en minder ruis. Hij heeft een groothoek- en telelens en kan optisch en digitaal zoomen. De camera werkt ook efficiënter waardoor hij minder batterij verbruikt. De iPhone 8 komt natuurlijk in meerdere kleuren met als special edition een rood model genaamd RED. Met RED ondersteunt Apple HIV/Aids programma’s. De andere kleuren zijn grijs, zilver en goud. Uiteraard draait het nieuwste iOS 11 (besturingssysteem) op deze telefoon met als meest bijzondere feature augmented reality.

Augmented reality; welkom in een nieuwe wereld

Met augmented reality (AR) wordt er beeld of informatie toegevoegd op je scherm. Iedereen kent inmiddels wel het spelletje Pokémon Go, waarbij je met je smartphone op zoek gaat naar niet bestaande beestjes, die wel op je scherm te zien zijn als je op de juiste plek bent. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook mee navigeren op een vliegveld, of bekijken waar die leuke Ikeastoel het beste in je interieur past. In het bedrijfsleven of de zorg kan het worden gebruikt om een apparaat of lichaamsdeel te visualiseren, zodat men vooraf goed kan bekijken wat er precies moet gebeuren. Harstikke handig allemaal, toch? Welkom in een nieuwe wereld. Voor het aanbod en de prijzen van Refurbished iPhones 8 kun je bijvoorbeeld bij Mobico kijken.