Het is mogelijk om aan de slag te gaan als studentenbegeleider bij https://studentvoorstudent.nl/. Je kunt je online aanmelden en wanneer je gemiddeld een 7 voor een vak staat, dan is het mogelijk om als ouderejaars of als afgestudeerde scholieren of studenten te helpen met het voorbereiden voor examens, tentamens of gewoon bijles te geven. Wanneer je in deze blog een aantal voordelen van deze baan met je door dus lees snel verder.

Vanuit huis werken 

Het is niet mogelijk om altijd bij de studenten thuis of op de studentenkamer les of bijles te geven, dit omdat er misschien nog wel eens coronavirus restricties kunnen zijn. Dan is het erg fijn dat er mogelijkheden zijn om vanuit huis te werken en toch je bijlessen te kunnen geven die je zo graag geeft. Het is mogelijk om via online fora aan te geven welk vak je wilt geven en wat je tarief is. In de meeste gevallen zal het online fora dan zorgen voor klanten  en een x-aantal procenten van je tarief als bemiddelingskosten berekenen.

Welke vakken kun je geven?

Het is mogelijk om zo’n beetje elke vak te geven dat op het curriculum staat, het is wel de bedoeling dat je zelf een 7 of hoger behaald hebt voor een bepaald vak om zo capabel te zijn om lesgeven in een bepaald vak. De meeste tutoren die online lesgeven zijn afgestudeerde studenten en werken als ZZP’er. Neem gerust even een kijkje op de hierboven genoemde website en laat je informeren door contact met hen op te nemen. Wanneer jij het heel erg leuk vindt om als studentbegeleider aan de slag te gaan, dan kun je gemakkelijk werken en zo bezig zijn met je favoriete lesstof, maar nu eens op een andere manier, namelijk als docent zzp-er begeleider, of welke naam je er ook aan wilt geven. 

Lees ook de andere teksten op onze site om je te laten informeren. We houden je graag op de hoogte.