Het is voor beide partijen (werkgevers en werknemers) ontzettend belangrijk om een goede urenregistratie bij te houden. Urenregistratie is vooral erg belangrijk wanneer er sprake is van parttime werkzaamheden. Het spreekt immers voor zich dat iemand met een vast urencontract, vaste uren werkt. Ook bij uitzendwerk is urenregistratie ontzettend belangrijk. Het registreren van gewerkte uren zorgt voor overzichtelijke administratie. Maar wat zijn goede manier om uren te registreren?

Urenregistratie personeel: online urenregistratie

Vroeger ging alles met pen en papier; zo ook de urenregistratie. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden tot het registreren van uren. Hier zijn bijvoorbeeld Apps voor. Maar vooral online urenregistratie is ontzettend handig. Met online urenregistratie wordt voor werknemers en werkgevers op dynamische wijze bijgehouden wat de gewerkte uren zijn. Met een online applicatie gaat het registreren op interactieve wijze: beide partijen zien hetzelfde. Op die manier zal er minder kans zijn op discussie over gewerkte uren. Mocht deze discussie er al zijn, dan gaat dit meestal over zojuist ingevoerde uren. Daar kan dus direct adequaat op gereageerd worden.

Urenregistratie personeel: waarom, en tips

Het registreren van uren is iets wat door werkgevers gedaan moet worden. Dit wordt verplicht gesteld vanuit de belastingdienst. Anders is het immers onmogelijk om goede loonadministratie bij te houden en aangifte te doen voor loonbelasting. Maar ook voor werknemers is het handig om urenregistratie bij te houden. Het kan immers altijd voorkomen dat de uren op de loonstrook niet overeen komen met de gewerkte uren. Dit kunt u als werknemer bijvoorbeeld bijhouden op een notitie App op uw smartphone. Voor werkgevers is het altijd aan te raden om een professionele boekhouder in te huren, of een administratiekantoor. Op die manier weet u zeker dat alles direct netjes geregistreerd wordt voor de belastingdienst.