Door globalisering wordt er steeds meer internationale handel gedreven. Innovaties helpen juist weer om deze handel te ondersteunen, bijvoorbeeld doordat het vervoeren van goederen steeds makkelijker gaat, zoals met vliegtuigen of zelfs drones. Toch blijft het essentieel om jouw goederen goed te beschermen tijdens internationaal transport. Transportkisten helpen je internationale zendingen per vliegtuig of containerschip te beschermen tijdens de reis naar het andere continent. 

Welke soorten transportkisten zijn er?

Houten transportkisten

Multiplex transportkisten zijn zeer slijtvast, waardoor een maximale bescherming van jouw goederen wordt gegarandeerd. De eigenschappen van deze kisten zorgen ervoor dat de inhoud in uitstekende staat blijft, waardoor elke vorm van schade door transport of opslag wordt voorkomen. Multiplex transportkisten zijn geschikt voor gebruik in elk type container of voor transport over land, over zee of door de lucht. Multiplex transportkisten kunnen op standaardmaten worden geleverd of op verzoek van de klant op maat worden gebouwd bij partijen zoals Van Leyen Packaging. De transportboxen kunnen worden afgedekt met multiplex of andere materialen zoals kunststof deksels of hittebestendig materiaal. 

Platformen van hout

Voor extra veiligheid en stabiliteit kun je ervoor kiezen om jouw kratten op een speciaal houten platform te vervoeren. Zo kunnen grote ladingen eenvoudig bij elkaar op één groot platform gezet. Het is ook mogelijk om je lading los op de houten platforms te zetten. Dan is er echter maar weinig bescherming tijdens het transport. 

Houten kratten

Een open variant op de transportkist is de houten krat. Net zoals een normale ‘huishoudkrat’ zitten er gaten in de zijkanten, zie het als een soort gaas. Door de opbouw van deze kratten is de inhoud altijd zichtbaar en toch volledig beschermd. Het gebruik van houten kratten is geschikt voor containers en transport over land, zee of door de lucht en biedt een iets lager beschermingsniveau dan de houten transportkisten, maar meer dan alleen een houten platform.