Als je tegenwoordig een kijkje neemt in elektronicawinkels, dan vind je televisies in zeer grote formaten. Dit segment van televisies wordt steeds populairder onder consumenten, omdat ze nu betaalbaar geworden zijn in vergelijking met vroeger. Maar als je naar een echte in-house bioscoopervaring zoekt, dan heb je toch echt een beamer nodig. Een beamer haalt namelijk makkelijk de 3 meter in diagonale breedte en met 4K-kwaliteit. Daarmee komt je film of game echt tot leven! In deze blog geven we je een aantal tips bij het aanschaffen van een beamer.

Belichting

Het eerste waaraan je moet denken bij de aanschaf van een beamer is de belichting in de kamer waar je de beamer gaat plaatsen. De eerste beamers hadden een compleet donkere kamer nodig om een goed beeld te kunnen projecteren. Tegenwoordig is dat heel anders, want je hebt nu veel modellen die het goed doen in verlichte kamers, dit door nieuwe technologieën in de beamer. Ook al bestaat deze technologie nu, het feit blijft dat een beamer optimale kwaliteit levert in een donkere kamer.

Is er ruimte

Je zult zowel de ruimte als de middelen nodig hebben om een beamer te installeren. Er zijn een aantal manieren om de beamer te installeren:

  • Eerst kiezen of je een handmatige of een elektrisch uitschuifbaar projectiescherm wilt. Je kan er ook voor kiezen om gewoon een vast projectiescherm aan de muur te hangen, als je bereid bent om hier ruimte voor op te geven.
  • Ook een optie is om je muur te verven met speciale projectieschermverf. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt tussen de beamer en het scherm. Die kun je uitrekenen. Vraag zo nodig een expert om hulp hierbij.

Surround-receiver

Naast een goede beeldkwaliteit is ook de kwaliteit van het geluid belangrijk, anders komt de film niet over. Het is daarom belangrijk om een goede surround receiver te hebben. Deze zorgt voor een goede kwaliteit van de audio en beschikt over meerdere HDMI-input’s. Dit is handig omdat de meeste beamers enkel beschikken over één input.

Beamer huren

Vind je het kopen van een beamer een te grote stap, of wil je het eerst eens uitproberen hoe het is om een beamer te gebruiken? Een beamer huren is dan een goede optie. Ook ideaal als je zo’n ding niet zo vaak nodig hebt.