Wanneer je schuldenaren hebt die maar niet willen betalen, wat doe je dan? Ga je er dan zelf achteraan en er veel tijd insteken? We hebben een totaal andere oplossing voor je. Lees snel verder in deze blog en zorg dat je de nodige hulp krijgt.

Kies voor de officiële weg

Wanneer je een bedrag open hebt staan waar je recht op hebt, dan is er een expert die je daarmee kan helpen: incasso advocaten. Wanbetalers zijn echte veroorzakers van stress. Met een incasso advocaat zit je gelijk goed, want deze juridische professional gaat verder dan een incassobureau of een gerechtsdeurwaarder. Hij of zij kan een proces starten bij de rechtbank en direct achter je geld aan gaan.

Hoe werkt het?

Het incassoproces dat je aangaat is heel eenvoudig opgezet:

  • Je dient een vordering in bij het bureau
  • Een eigen contactpersoon wordt je toegewezen die je op de hoogte houdt
  • Er is een klantenportaal waarmee je kunt volgen hoe de stand van zaken is

Allemaal handig en transparant dus.

Hoe zit het traject in elkaar?

Het traject waar je inkomt nadat je een incasso advocaat in de arm genomen hebt, bestaat uit drie delen:

  • Je start in het minnelijk traject. Dit is een herinnering aan de schuldenaar dat er een achterstand qua betaling is. Deze krijgt een aanmaning. Omdat een advocaat dit document stuurt, is het direct duidelijk dat het menens is. Advocaten hebben ook veel meer mogelijkheden om druk te leggen op de schuldenaar, bijvoorbeeld door een beslag te leggen op het vermogen van hem of haar.
  • Wanneer er in het eerste deel van het traject niet betaald wordt, komen we terecht in het gerechtelijk traject. We zien hier het vaaks de: dagvaardingsprocedure. Op dit moment is het mogelijk om in de rechtszaal aan de rechter duidelijk de standpunten op tafel te leggen. Op dit moment mag de advocaat geen no cure, no pay-constructie hanteren, maar berekent een uurtarief. In de minnelijke fase mag dit nog wel.
  • Tot slot hebben we te maken met de executiefase. Er wordt een vonnis uitgesproken. Hierin staat wat redelijkerwijs verwacht wordt van de schuldenaar. Helaas is het vonnis niet altijd in het voordeel van jou, maar de incassoadvocaat zal altijd de haalbaarheid van je incasso met je communiceren zodat je altijd de juiste keuze maakt.

We hopen dat je met behulp van deze blog de juiste keuze weet te maken. Veel succes met het incasseren van de openstaande bedragen waar je recht op hebt.