Je kunt als ondernemer te maken krijgen met een explosieve groei van je bedrijf. Misschien omdat een product op eens sterk aanslaat of omdat je een bedrijf overgenomen hebt. Wanneer het aantal klanten groeit zal vaak ook het aantal facturen groeien en dan kun je voor de uitdaging komen te staan om dit bedrijfsproces goed te laten verlopen. Factuurverwerking is arbeidsintensief en daarom is het een goed idee om het uit te besteden wanneer je dit proces zelf niet gemakkelijk kunt handelen. In deze blog leggen we je uit hoe het werkt.

Een ideale oplossing

Je wilt je echt geen zorgen maken wanneer je bedrijf op eens sterk groeit. Je moet profiteren van deze situatie en zeker geen geld laten liggen omdat je de factuurverwerking niet aan kunt. Het is dan een goede optie om de verwerking van facturen uit te besteden aan een professional. Er zijn een aantal overtuigende voordelen verbonden met het uitbesteden van dit proces:

  • Kostenbesparend
  • Efficiënt
  • Goede communicatie
  • Digitale facturen

Je bespaart op de kosten omdat je veel minder personeel in dienst hoeft te nemen voor de facturering. Het is efficiënt om het factureringsproces uit te besteden, omdat je geen tijd kwijt bent aan dit proces. Er is een goede communicatie tussen het bedrijf dat je aanneemt om de facturering te doen en jouw eigen financiële afdeling.

Slim werken

Door slim te werken kunnen factureringsbedrijven snel en correct de facturering verzorgen. Door geavanceerder herkenningssoftware is het een fluitje van een cent om de facturen te verwerken, digitaliseren en ze naar jouw eigen boekhoudprogramma te sturen. Als ondernemer bespaar je dus geld, want je hoeft deze geavanceerde software niet zelf aan te schaffen, maar je kunt er dus wel je voordeel mee doen!

Hoe loopt het proces van de externe facturering?

Het proces is eenvoudig en gemakkelijk voor jou als ondernemer.

  • Jouw facturen komen binnen bij het externe bedrijf
  • Ze worden verwerkt (gescand worden: geadresseerde, leverancier, factuurdatum, BIC-nummer, IBAN, etc.
  • Facturen worden naar je boekhoudprogramma gestuurd (handig format: .xml of .csv. Dit zijn gangbare bestandsformaten.

Conclusie

Een goede onderneming staat of valt met een gedegen facturering. Wanneer je zelf te weinig capaciteit hebt om dit proces op ordentelijke wijze op te pakken, dan is het een ideale oplossing om een extern bedrijf in de arm te nemen die het werk voor je doet. Deze gespecialiseerde bedrijven zorgen ervoor dat je ook zonder grote financiële afdeling lekker aan de slag kunt en meer klanten kunt aannemen. Het is alsof je meer medewerkers in dienst hebt. Dat is met recht een ideale oplossing te noemen.

Meer ontdekken?

Op onze site lees je hoe je hoger in Google kunt komen door Instagram volgers te kopen. En ook geven we je 4 tips voor het verbeteren van jouw archiefbeheer.